Традиционално село Свети Cтефан

Селото е изградено кон крајот на 16 век, веројатно од страна на земјоделците и градителите од Епир,беше под контрола на Али Паша, кој доделил одредени привилегии на жителите во врска…

Повеќе

Скијчки центар Кајмакчалан

Ворас (Кајмакчалан) е третa највисока планина во Грција,се наоѓа во северниот дел на регионот Пела. Врвот е наречен Кајмакчалан што значи крем или кајмак,висината му е  со 2.524 метри,a на…

Повеќе

Црквата на Пророкот Илија

На врвот на Кајмакчалан на 2.524 м., се наоѓа црквата посветена на Петар и Павел, позната како црква на пророкот Илија. За времето на Првата светска војна тука се одвиваа…

Повеќе

Природна Бања Пожар

На 13 км западно од Аридеа постојат минерални извори и бањи на Лутраки или  уште познати под името Пожар,водите се на температура од  37 °, со извонреден хемиски состав и…

Повеќе

Езерото Вегоритида

Езерото Вегоритида,окружено од планините Верно,Вермиo и Ворас, заедно со другите езера во регионот беше од секогаш најважен извор за исхрана  поради тоа наоколу никнаа населби и мали села уште од…

Повеќе

Аероспортски Центар

Постои Аеродром за љубителите на воздушните спортови кој е на дистанца од само  3 милји од хотeλοτ

Повеќе

Селото Нумфео

Υште едно планинско село во околината со сочувана традиционала населба. Прогласено е како едно од десет најубавите села во Европа.

Повеќе

Арктурос Парк

Белата мечка Арктурос го наоѓа својот заштитен дом во паркот во селото Нимфеос,во ограден простор од 50 хектари со природна шума и на надморска височина од 1.350 метри.. Мечките овде…

Повеќе

Водопадите на Едеса

Водопадите на Едеса не биле секогаш тоа што се денес. До крајот на 14 век, главниот волумен на водата се собираше во еден мал базен, во западниот дел на градот.Се…

Повеќе

Αγαπητοί μας πελάτες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως εξαιτίας ορισμένων δυσμενών καταστάσεων, το ξενοδοχείο μας δεν θα λειτουργήσει τη φετινή χειμερινή σεζόν 2022-2023.

Ανυπομονούμε να είμαστε σύντομα ξανά κοντά σας, για να σας προσφέρουμε τη ζεστή μας φιλοξενία ακόμα πιο ανανεωμένοι!