Големи прозори,софи во англиски стил, теписи, камин,декорција која пробудува   чувство на елеганција, топлина и потреба за комуникација и друштвеност. Добра музика, топли и ладни пијалоци, вкусни лесни оброци го карактеризираат Wild Rose кафе-бар,кое е отворено од рано наутро до касно навечер.Често  настапуваат познати бендови кои придонесуваат уште една забавна нота за љубителите на музиката.