Белата мечка Арктурос го наоѓа својот заштитен дом во паркот во селото Нимфеос,во ограден простор од 50 хектари со природна шума и на надморска височина од 1.350 метри.. Мечките овде се  репродуцираат и заштитуваат,продолжувајки го својот живот на природен начин.