Në krye të Kaimaktsalan në 2,524 m., Është kisha kushtuar Pjetër e Pavlo, i njohur për shumicën si kishën e Profetit Elia. Në rajonin e në këtë kohë të Luftës së Parë Botërore u zhvilluan beteja të tmerrshme në mes të forcave të Antantës dhe gjermane – bullgar.

Kisha është ndërtuar në vitin 1920, në një vend e cila i dha grekëve e serbëve për të krijuar një memorial për të vdekurit e tyre nga lufta që u zhvillua atje në vitin 1916. Rreth njëqind metra më tej në se ka një monument në betejë, e cila është brenda kube.Të zona përreth kishës është shpërndarë varre, llogore dhe mbetje materiale lufte.

Sot shumë grupe alpinistësh, skiatorë dhe pelegrinëve që vizitojnë Kishën gjatë gjithë vitit. Qasja është relativisht e lehtë.