Vjeter Shen Athanasios

Fshati është ndërtuar në fund të shekullit të 16-të, ndoshta nga fermerët dhe ndërtuesit nga Epirit dhe ishte nën kontrollin e Ali Pashës, i cili ishte dhënë disa privilegje të…

Lexo më shumë

Qendra Ski Kaimaktsalan

Ne veri te (Kaimaktsalan) është mali i tretë më i lartë në Greqi, gjendet në pjesën veriore të Pella. Vazhdon përtej kufirit në Shkup. Maja më e lartë është Kaimaktsalan…

Lexo më shumë

Kisha Profeti Elias

Në krye të Kaimaktsalan në 2,524 m., Është kisha kushtuar Pjetër e Pavlo, i njohur për shumicën si kishën e Profetit Elia. Në rajonin e në këtë kohë të Luftës…

Lexo më shumë

Pozar

Tek Loutraki ,13 km. Në perëndim të Aridea ka burimet minerale Pozar që rrjedhin në nxehtësi. 37 °, me përbërjen kimike të shquar. Uji ka shumë veti terapeutike. Të përshtatshme…

Lexo më shumë

Liqeni Vegoritida

Vegoritida liqeni, së bashku me liqenet e tjera të rajonit ishte një bazë të rëndësishme produktiv, rreth të cilit vendbanimet jan te zhvilluar .Rëndësia e ngushtë e prodhimit ka qenë…

Lexo më shumë

Qendra Aerosport Maqedoni – Thraki

Aeroporti është 3 milje nga hoteli, në veri të shpateve Liqeni Vegoritida të Kaimaktsalan dhe tërheq dashamirët e rrëshqitje të paragliding.

Lexo më shumë

Nymfaio Florina

Fshati Nymfaio është fshat malor (alt. 1350) i caktuar “fshati ruajtur tradicionale” . duke udhetuar turne të treguar atë si një nga dhjetë fshatrat më të bukura të Evropës.

Lexo më shumë

Park Mjedisor “ARKTOUROS”

Ariu strehimi: E vendosur në Nimfeo, ku, në një zonë të rrethuar prej 50 hektarësh në një lartësi prej 1350 m në një pyll natyrore, organizuar 10 ish arinjve qe…

Lexo më shumë

Ujëvarat të Edessa

Ujëvarat te Edesa nuk ishin gjithmonë siç është sot. Nga fundi i shekullit të 14-të, volumi i kryesor i ujit të mbajtur në një pellg të vogël në perëndim të…

Lexo më shumë

Αγαπητοί μας πελάτες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως εξαιτίας ορισμένων δυσμενών καταστάσεων, το ξενοδοχείο μας δεν θα λειτουργήσει τη φετινή χειμερινή σεζόν 2022-2023.

Ανυπομονούμε να είμαστε σύντομα ξανά κοντά σας, για να σας προσφέρουμε τη ζεστή μας φιλοξενία ακόμα πιο ανανεωμένοι!