Ne veri te (Kaimaktsalan) është mali i tretë më i lartë në Greqi, gjendet në pjesën veriore të Pella. Vazhdon përtej kufirit në Shkup. Maja më e lartë është Kaimaktsalan ose kaimak  me 2,524 metra. Në Veri  një qendër ski. Tek Maja më e lartë esht  një kishe të vogël, ra monumenti serb A “Lufta e Parë Botërore.

Qendra e skive është zhvilluar në pjesën juglindore të malit Verior në një lartësi prej 2050 m deri 2480 m. Ka 14 shkon e skive, gjithsej gjatësi 11 km metra: dy racetracks, me kronometër elektronik, 5 pista skive të vështira, 3 shpatet lehtë dhe 3 shpatet fëmijë-shumë e lehtë të përshtatshme për hapat tuaj të parë.