Fshati është ndërtuar në fund të shekullit të 16-të, ndoshta nga fermerët dhe ndërtuesit nga Epirit dhe ishte nën kontrollin e Ali Pashës, i cili ishte dhënë disa privilegje të banorëve për vetë-menaxhimin e pasurive. Në 1803, një komision shkoi në Janinë dhe i dorëzoi një letër greke, duke kërkuar vendosjen të borxheve të tyre.

Në vitin 1870, në fshatin funksionuar shkollën greke. Rajonin ishte teatri i konfliktit midis forcave greke dhe bullgare, ndërsa një ‘Lufta I Botërore’ gjetur serbët dhe bullgarët për të kërkuar në krye të Profetit Elias.

Gjatë pushtimit, fshati u mblodhën grupet e rezistencës.

Pas luftës, popullsia e fshatit ka rënë për shkak të migrimit jashtë vendit. Pasi 70 lidhur fshatin me Edesa anë të rrugës së asfaltuar. Vendbanimi i vjetër u braktis plotësisht deri në mesin e viteve ’90, sot është një fshat i bukur turistik me mostrat e arkitekturës tradicionale shumë interesante. Këtu do të gjeni gjithçka: mikpritjen tradicionale, ski, trekking, turne, hipur mbi kalë, harkut dhe shumë të tjera të bukur.